Roemer zet 10.000e handtekening behoud studiefinanciering

De SP steunt het actiecomité 'stufi moet blijven'. Lijsttrekker Emile Roemer heeft de tienduizendste handtekening voor het behoud van de studiefinanciering gezet, zo meldt het comité, waar zich inmiddels tientallen studentenorganisaties bij aangesloten hebben.

Verschillende politieke partijen hebben het afschaffen van de studiebeurs opgenomen in het verkiezingsprogramma. De PvdA, D66, VVD en GroenLinks pleiten voor een leenstelsel. Volgens de studenten bedreigt dit de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Het actiecomite is erg blij met de steun die ze van de SP krijgt met de handtekening van Roemer. "Iedere politieke partij die zegt de toegankelijkheid van het onderwijs belangrijk te vinden zou van de stufi af moeten blijven," aldus woordvoerder van het comité Lieke Smits. "Het is belachelijk dat het grootste deel van de politiek studeren alleen als persoonlijke investering ziet, het is een investering in de hele maatschappij. Iedereen heeft profijt van goed opgeleide mensen. Wij eisen dat het onderwijs toegankelijk blijft voor alle jongeren, ongeacht de dikte van de portemonnee van de ouders. In een maand hebben we nu al 10.000 handtekeningen opgehaald."

De studentenorganisaties organiseren op vrijdag 21 mei een demonstratie voor het behoud van de studiefinanciering op het Museumplein in Amsterdam. Het actiecomité roept alle studenten op naar de demonstratie te komen. Bovendien kan de petitie online getekend worden op www.stufimoetblijven.nl.

Emile Roemer tekent petitie
Roemer tekent petitie (Foto: Actiecomité 'stufi moet blijven')