[NHL Playoffs] Blackhawks naar conference finals

De Chicago Blackhawks hebben zich geplaatst voor de western conference finals door de Vancouver Canucks in een uitwedstrijd met 5-1 te verslaan. De eindstand in de best of seven-serie is hierdoor 4-2 in het voordeel van de ploeg uit Chicago. In de derde periode liepen de Blackhawks met drie goals weg in de verder gelijkopgaande wedstrijd.

De playoffserie is daarmee een herhaling van de uitschakeling van de Canucks door de Blackhawks precies 365 dagen geleden. Ook toen werden de Canucks door Chicago met 4-2 in de tweede ronde uitgeschakeld. Verder wonnen de Blackhawks in de playoffs veel wedstrijden in de thuishaven van de ploeg uit Vancouver.

Roberto Luongo was in de eerste periode prima in vorm en stopte alle 12 schoten op doel. Doordat Antti Niemi een vergelijkbare prestatie leverde aan de andere kant van het ijs met 11 reddingen was de stand na deze periode 0-0. In de tweede periode scoorden de Blackhawks na ruim twee minuten spelen tweemaal binnen 36 seconden. Luongo had weinig kans bij beide goals en de Canucks waren daarna helemaal kansloos.

Toen Dave Bolland daar vlak voor het einde van de periode nog een shorthanded goal aan toevoegde was de wedstrijd gespeeld. De Canucks kwamen in de derde periode via verdediger Shane O'Brien nog wel terug tot 3-1, maar vier minuten later maakte Patrick Kane de 4-1. Toen dertig seconden later Dustin Byfuglien ook nog de 5-1 maakte had het thuispubliek geen enkele illusie meer dat de thuisploeg het Stanley Cup-avontuur zou verlengen.