'Borstendokter' uit beroep gezet

'Borstendokter' Rock Goerdin mag zich niet langer voor arts uitgeven. Het Medisch Tuchtcollege heeft hem dinsdag uit zijn beroep gezet.

Vorig jaar zomer werd zijn Citykliniek aan de Prinsegracht in Den Haag al gesloten door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In de kliniek waren tientallen mislukte borstvergrotingen uitgevoerd door Goerdin. Een aantal patiënten hield daar zware complicaties aan over.

De zaak werd in 2009 aan het rollen gebracht, nadat de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie klachten kreeg over infecties, foute plaatsing van borstimplantaten en slechte nazorg. De inspectie constateerde diverse misstanden in de kliniek. De hygiëne was bedroevend. Implantaten werden niet steriel bewaard, een operatiekamer grensde aan een toilet en er waren geen goede mogelijkheden om operatie-instrumenten te desinfecteren.

Het Openbaar Ministerie houdt zich ook met de 'borstendokter' bezig. Op het huis van de arts is vorig jaar beslag gelegd op verzoek van een aantal gedupeerde patiënten.

Goerdin, die van huis uit gynaecoloog is en naast borstvergrotingen ook schaamlipcorrecties uitvoerde, moest in 2004 ook al eens voor de tuchtrechter verschijnen. Deze veroordeelde hem toen tot een schorsing van enkele maanden.