Fry: "Schumacher heeft vonk terug"

Michael Schumacher lijkt zijn zelfvertrouwen terug te hebben in de Formule 1. De Duitser maakte dit jaar zijn rentree in de sport na drie jaar afwezig te zijn geweest. De zevenvoudig wereldkampioen kon echter tot de race in Spanje nog geen potten breken.

Zijn team Mercedes Grand Prix gaf Schumacher in Barcelona een aangepaste bolide waarmee hij veel beter uit de voeten kon en uiteindelijk vierde werd. De langere wielbasis en het nieuwe chassis zorgde er voor dat de Duitser zelfvertrouwen kon tanken. De zevenvoudig wereldkampioen was het hele weekend sneller dan teamgenoot Nico Rosberg die meer moeite met de nieuwe bolide leek te hebben.

"De vonk is terug bij Michael Schumacher," zei Mercedes GP-directeur Nick Fry tegen Autosport. "In China stond hij nog perplex. Hij begreep niet waarom het niet lukte met de auto en ook wij stonden voor een raadsel. Dat brengt zorgen met zich mee. Maar gelukkig was het in Spanje vanaf het begin raak. In zijn stem klinkt ook weer vertrouwen. Michael weet wat hij wil van een auto en wij hebben hem gegeven wat hij wilde. Samen zijn we op de goede weg."