Definitieve WK-selectie Honduras bekend

De bondscoach van Honduras, Reinaldo Rueda heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK in Zuid-Afrika. David Suazo is opgeroepen. De aanvaller wordt door de club van Wesley Sneijder, Internazionale, verhuurd aan Genoa. Een andere bekende speler is Wilson Palacios van Tottenham Hotspur.

Gisteren werd al bekend dat de topscorer van Honduras in de WK-kwalificatie, Carlos Costly, wegens een blessure het WK in Zuid-Afrika moet laten schieten.

Voor Honduras is het de tweede keer dat het zich wist te plaatsen voor de eindronde van het WK. Het doet vanaf 1960 mee aan de WK-kwalificaties en plaatste zich in 1982 voor het eerst. Op het WK neemt Honduras het in groep H op tegen Europees kampioen Spanje, Zwitserland en Chili.

Vrijdag vertrekt Honduras op een trainingsstage naar Duitsland. Later zal de selectie door reizen naar Australië, waar een aantal oefenwedstrijden wordt gespeeld. Op 8 juni vertrekt Rueda met zijn spelers naar Zuid-Afrika.Definitieve selectie Honduras:

Doel: Ricardo Canales (Motagua), Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia).

Verdediging: Victor Bernardez (Anderlecht), Maynor Figueroa (Wigan Athletic), Oscar Garcia (Olimpia), Sergio Mendoza (Motagua), Emilio Izaguirre (Motagua), Johnny Palacios (Olimpia), Mauricio Sabillon (Hangzhou Luchen), Osman Chavez (Platense)

Middenveld: Edgard Alvarez (Bari), Julio Cesar de Leon (Torino), Roger Espinoza (Kansas City Wizards), Amado Guevara (Motagua), Ramon Nunez (Olimpia), Wilson Palacios (Tottenham Hotspur), Hendry Thomas (Wigan Athletic), Danilo Turcios (Olimpia)

Aanval: David Suazo (Genoa), Georgie Welcome (Motagua), Carlos Pavon (Real Espana), Walter Martinez (Marathon)