Interview met Erik Regtop

Veel voetballers vertrekken vanuit de Eredivisie naar het buitenland, waarna we in veel gevallen weinig meer van ze horen! Maar hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe in de minder bekende competities? Vorige keer was Marcel Oerlemans aan de beurt. Ditmaal stelden we de vragen aan Erik Regtop.

Naam: Erik Regtop
Positie: Aanvaller
Clubs Nederland:  Ajax, Telstar, FC Groningen, sc Heerenveen
Clubs Buitenland: Bradford City (Engeland), FC Sankt Gallen (Zwitserland), Olympique Nice (Frankrijk), SC Austria Lustenau, SW Bregenz, SC Rheindorf, FC Montlingen (Oostenrijk)

1. In 1996 besloot je de overstap van sc Heerenveen naar Bradford City te maken, was de aanpassing lastig?

"Ik besloot naar Bradford City te gaan omdat ze me een goed contract aanboden en omdat ik de hele Engelse entourage mooi vond. Voetballend was het voor mij niet goed, omdat Bradford extreem Engels speelde. De aanassing was geen probleem. Ik kon de taal en paste me gemakkelijk aan."

2. Vervolgens ben je verkast naast Sankt Gallen, waarom de keuze voor de Zwitserse competitie en was deze achteraf geslaagd?

"Ik ging twee dagen meetrainen met Sankt Gallen en ik vond het meteen fijn bij deze club. Ik had bij Sankt Gallen een hele goede tijd en kom nog steeds bij deze club."

3. Wat zijn de grootste verschillen tussen het Zwiterse en Nederlandse voetbal?

"In Zwitserland is het tempo een tikje langzamer."

4. Ook in Frankrijk ben je even actief geweest,  namelijk bij Nice. Was de aanpassing moeilijk?

"Ik pas me overal gemakkelijk aan en zoek snel contact met andere spelers."

5. Na deze club ben je een paar jaar actief geweest in Oostenrijk. Wat zijn je hoogte- en dieptepunten die je meegemaakt heb bij de diverse clubs in Oostenrijk?

"In Oostenrijk, waar ik nu woon, heb ik mijn vriendin leren kennen waarmee ik samenwoon. Hier had ik een goede tijd bij Lustenau en vooral bij Bregenz. We hadden een goede en vooral gezellige tijd waar ik mijn huidige vrienden van heb."

6. Ben je in het dagelijks leven nog actief in de voetbalwereld?

"Ik ben nu nog speler/trainer van FC Montlingen in Oostenrijk en volgend jaar van FC Brühl. Deze ploeg is vergelijkbaar met de hoofdklasse in Nederland."