Acht jaar cel geëist voor poging moord op ex-vrouw

Tegen een 47-jarige man uit Leiden is maandag acht jaar cel geëist voor een poging zijn ex-vrouw te vermoorden. De man schoot de vrouw op 23 juni vorig jaar neer in haar woning in Voorhout, terwijl hun dochter daar ook was.

De dochter van het tweetal belde de politie en zei dat haar vader haar moeder had neergeschoten. Het meisje hield zich op dat moment verscholen in de badkamer. De hulpdiensten troffen de vrouw zwaargewond aan op het balkon van de buren, waar ze naartoe was gevlucht. De vrouw werd direct naar een ziekenhuis gebracht.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat mogelijk een langlopend scheidingsconflict het motief was van de man, die overigens ontkent dat hij zijn ex heeft neergeschoten. Een getuige heeft echter iemand zijn wegrijden die voldoet aan de omschrijving van de verdachte.

De man handelde volgens de officier van justitie met voorbedachten rade. Hij zou eerder die avond door de telefoon tegen zijn dochter hebben gezegd dat hij haar of haar moeder wilde doden. Vervolgens zou hij naar de woning van zijn ex zijn gereden, hebben aangebeld en de vrouw hebben neergeschoten toen zij de deur opendeed.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.