Burgemeester en cvdK Utrecht blij met Giro

Burgemeester Aleid Wolfsen en commissaris van de Koningin Roel Robbertsen zijn zeer te spreken over de komst van de Giro d'Italia naar Utrecht. In afwachting van de aankomst van de wielrenners in de stad vanmiddag benadrukten ze bij de finish dat het evenement erg belangrijk is voor de regio en de sport.

"Zien bewegen, doet bewegen", zei Wolfsen over het belang van de Giro voor de sport. "Bovendien, als mensen hun helden zien, krijgen ze zelf ook zin om te sporten."

De Giro is ook belangrijk voor Utrecht en Nederland in het algemeen om te laten zien dat grote evenementen hier welkom zijn. Utrecht wil in 2018 de culturele hoofdstad van Europa worden en Nederland hoopt onder meer de Olympische Spelen binnen te halen. Over de berg vuil die inmiddels op sommige plekken in de stad ligt, maken Wolfsen en Robbertsen zich minder druk. "Het is een vervelende samenloop van omstandigheden, maar ik ben blij dat het parcours in ieder geval wel schoon is. De renners hebben er geen last van", zei Wolfsen.

Robbertsen benadrukte dat veel ondernemers in de stad zelf de bezem te hand hebben genomen tijdens de staking van de stadsreiniging. "Daarvoor verdienen ze een pluim."