Van Wolfswinkel: "Zeer verdiend door"

FC Utrecht dwong vanmiddag een plekje in de finale voor een ticket in de Europa League af. De formatie won met 2-0 van FC Groningen. Het eerste duel eindigde in een 3-1-overwinning voor de ploeg uit de Domstad.

Na afloop was Ricky van Wolfswinkel logischerwijs blij met het behaalde resultaat. "We hebben het goed gedaan en zijn zeer verdiend door. Daar mogen we blij mee zijn", liet de aanvaller aan Eredivisie Live weten.

Van Wolfswinkel was ook verantwoordelijk voor de eerste treffer van de middag. "Het was een lekkere bal," blikte de aanvaller terug. "Tim (Cornelisse, red.) schoot de bal weg en ik had een idee waar hij terecht zou kunnen komen. Ik kon hem vervolgens goed aannemen, kon door op de keeper en stifte hem toen in de lange hoek."

De jonge speler maakte het duel overigens niet af, vanwege een lichte blessure aan zijn enkel. Hierdoor werd hij na een uur vervangen. Van Wolfswinkel: "Ik heb een zwak plekje op mijn enkel zitten. Als ik daar een flinke tackle op krijg, dan is dat heel gevoelig, maar na een paar dagen is dat weer weggetrokken."