Slachtoffer woningoverval overleden

Een 58-jarige man die dinsdag zwaargewond raakte bij een overval op zijn woning in Zoetermeer, is vrijdag in een ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie zondag. Een 20-jarige Hagenaar werd vrijdagavond in zijn woonplaats aangehouden als verdachte in de zaak. Hij zit nog vast.

De overval vond dinsdag rond 22.15 uur plaats in de woning van het slachtoffer aan het Granietgroen. De man zat op de bank toen twee overvallers aanbelden en door de vrouw van het slachtoffer te woord werden gestaan. De overvallers wisten de woning in te komen en mishandelden de 58-jarige man. Ook de vrouw werd toegetakeld en raakte daarbij gewond.

Het slachtoffer kreeg kort na de overval een hartstilstand. Ambulancepersoneel wist de man te reanimeren. De brandweer haalde het slachtoffer vervolgens met een hoogwerker uit zijn woning.

Woensdag werden drie mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Al snel bleek dat hun betrokkenheid echter niet kon worden aangetoond en werden ze weer vrijgelaten. Zij zijn geen verdachten meer.

De politie sluit niet uit naast de 20-jarige Hagenaar nog meer verdachten aan te houden. Over de achtergronden en de rol van de man bij de overval wil de politie in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen.