1 op de 3 blesseert zich tijdens de seks

Maar liefst een derde van alle personen die vorig jaar de liefde hebben bedreven, heeft aan de gevolgen hiervan kwetsuren opgelopen. De blessures bestaan onder andere uit verrekte spieren, rugpijn, geknakte vingers en brandwonden door ruwe tapijten. De feiten zijn naar voren gekomen uit Brits onderzoek, hetgeen neerkomt op maar liefst achttien miljoen Britten met seksblessures.

Voor vijf procent van de slachtoffers was hun kwetsuur zo ernstig dat ze zich hiervoor enkele dagen moesten ziekmelden. Twee procent heeft zelfs botbreuken opgelopen tijdens de seks. Vier op de tien ondervraagden waren zelfs zo overmand door passie, dat ze pas de volgende ochtend hun blessure opmerkten.

De gevaarlijkste plek om te vrijen is de bank. Dankzij het zich in de buurt bevindende serviesgoed is hierop neuken een helse onderneming. Ook de trap, auto of de douche zijn linke sekslocaties. Een enkeling wist zich zelfs te bezeren tijdens seks op de wc, de wasmachine of in een kast op het werk.

Vier op de tien heeft wel eens een voorwerp gesloopt tijdens het vrijen. Dit kost gemiddeld zo'n 178 euro. Het object dat het het vaakst moet ontgelden is het bed, gevolgd door bier- en wijnglazen en foto's. Sommige helden weten zelfs een gat in een muur te neuken of een deur te slopen tijdens de seks. Zoals een telefooninkoper, die het onderzoek hield onder duizend personen, al zei: "Seks is een riskante aangelegenheid."


Seks, levensgevaarlijk