Bevallende vrouw beroofd voor biergeld

Een hoogzwangere vrouw uit Two Rivers, in de Amerikaanse staat Wisconsin, moest afgelopen woensdag bevallen en vroeg haar vriend of hij vervoer naar het ziekenhuis wilde regelen. In plaats van naar de telefoon te grijpen, dreigde hij haar te vermoorden en beroofde haar van haar geld. Met de centjes wilde hij vervolgens een kratje bier halen.

De 36-jarige vrouw belde het alarmnummer, maar vriendlief Michael Vinson wist het gesprek snel te verbreken. Toch wisten agenten hem woensdagochtend in de kraag te vatten.

Terwijl de vrouw duidelijk medische hulp nodig had omdat ze elk moment kon bevallen, eiste Vinson geld van zijn vriendin om bier te kopen. Ze gaf hem vijftig dollar van haar uitkering, maar dit vond haar vriend te weinig. Toen ze aangaf niet meer te kunnen missen, kreeg ze twee flinke dreunen op haar hoofd en zwaaide Vinson met een slagersmes voor haar gezicht.

Hierop rende de hoogzwangere vrouw naar de slaapkamer en barricadeerde de deur door met haar volle gewicht ertegenaan te leunen. Haar vriend volgde haar met zijn mes en probeerde de deur te openen. Terwijl hij dreigde haar te vermoorden, zwaaide hij driemaal met zijn mes naar haar. Eenmaal binnen bleek zijn vriendin te bellen met het alarmnummer, waarop hij direct de verbinding verbrak.

Gelukkig wisten de hulpdiensten genoeg. De vrouw werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met pijnklachten en een gezwollen voorhoofd. Vinson, die net een maand met de vrouw samenwoonde, wordt aangeklaagd voor beroving, geweldpleging en het in gevaar brengen van een mensenleven met een dodelijk wapen. Het is overigens niet bekend of de vrouw inmiddels is bevallen.