Meisje (13) verkracht om seksarmbandjes

De nieuwste rage onder tienermeisjes, de zogeheten seksarmbandjes, is inmiddels vanuit de VS overgewaaid naar Brazilië. Daar heeft het nu tot enorme commotie geleid sinds de verkrachting van een dertienjarig meisje vorige maand.

Het meisje werd in april verkracht door drie mannen, waarschijnlijk omdat zij een zwart armbandje droeg. Dit armbandje, het hoogst haalbare seksarmbandje, zou staan voor seks.

Deze armbandjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Braziliaanse maatschappij, waar bijna ieder meisje tussen de vijftien en achttien jaar deze kleurige armbandjes draagt. Iedere kleur staat voor een seksuele handeling die degene die het armbandje weet te bemachtigen met het meisje mag uitvoeren. Zo staat een gele voor een kus, terwijl een zwarte staat voor gemeenschap.

Vele tienermeisjes dragen de armbandjes puur om mee te lopen zonder echter de betekenis te kennen. Sinds de schokkende verkrachting wordt de verkoop van de sieraadjes aan banden gelegd. Zo is de verkoop in sommige gemeenten al verboden, terwijl andere winkels deze alleen nog verkopen aan personen vanaf achttien jaar.

Deskundigen houden nu hun hart vast. Volgens hen is het slechts een kwestie van tijd voordat de rage, die al in de jaren negentig in het Verenigd Koninkrijk ontstond, opnieuw overwaait naar Europa.


Kijk, hier staan de kleuren voor!