[Video] Politie knalt weerloos hertje af

In Amerika is ophef ontstaan rond de politie van de Californische stad Oakland. Agenten hebben maandagavond een weerloos hertje van slechts een jaar oud afgeschoten.

Het hertenjong liep rond in de achtertuin van een bewoner in het oosten van de stad. Kinderen hadden het dier uit nieuwsgierigheid gevolgd tot de politie de buurt kwam afgrendelen. Pas toen de omgeving vrij van pottenkijkers was, schoten de agenten het arme beestje af.

Gelukkig heeft een buurman, ene Anthony Weems, de hele actie van de politie gefilmd. Hierop is te zien hoe het hertje wordt doorzeefd door maar liefst zes tot zeven kogels.

Naast de politie was onder andere ook de dierenbescherming opgetrommeld. Omdat de politie nu eenmaal het eerste ter plaatse was, kon deze verder weinig meer uitrichten. Een woordvoerder van de politie heeft verklaard dat de politie toestemming heeft gewonde dieren of dieren die een bedreiging vormen neer te schieten.

Volgens een ooggetuige vormde het kerngezonde hert helemaal geen bedreiging. "Het arme dier was doodsbang", vertelt Elnorse McElmore. "Het deed helemaal niets. Het dier zat de hele tijd in de hoek te rillen."

De politie wil van geen kritiek weten. "Het voelt niet alsof we Bambi hebben doodgeschoten. De dierentuin bevindt zich overigens in dezelfde straat. Deze had de bewoner ook kunnen bellen met de vraag het hertje terug te brengen naar het bos."


Bambi is dood :'(