Verdachten moord kernfysicus langer vast

De vijf verdachten van de moord op de 54-jarige Italiaanse kernfysicus Antonio Ferrigno blijven langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag heeft hun voorarrest vrijdag met veertien dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie.

Ferrigno, die in Rijswijk woonde, was een vooraanstaand patentonderzoeker. Hij werkte bij het Europees Octrooibureau. Familieleden troffen zijn lichaam op 24 december aan in zijn flatwoning aan de Burgemeester Elsenlaan. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De vijf, vier mannen van 25 tot 32 jaar en een 45-jarige vrouw, werden dinsdag opgepakt. De politie was ze na onderzoek op het spoor gekomen. Voor dit onderzoek is onder meer door leden van het onderzoeksteam eind januari een bezoek gebracht aan Italië, waar werd gesproken met politie en justitie in Napels. Na de arrestaties doorzochten agenten een aantal woningen in Den Haag.

Het OM wil over de mogelijke rol en betrokkenheid van de verdachten geen nadere informatie geven. Alle verdachten zitten in beperking.