Vertonghen biedt excuses aan: "Heel stom"

Toen Ajax gisteren gehuldigd werd in de Amsterdam ArenA ging Jan Vertonghen helemaal los. "Het zijn maar kutkakkerlakken" vloog meerdere malen uit de mond van de Belg. Op de website van de Amsterdamse club erkent de Belg dat het dom was.

"Dat was gewoon heel stom van me. Ik heb me laten meeslepen door mijn emoties. Dat had ik niet moeten doen. Zeker niet in de positie die ik als speler van Ajax heb", aldus Vertonghen. Vertonghen beseft ook dat het een extra lading heeft gekregen na alle onderhandelingen en regelingen rondom de bekerfinale.

"Juist omdat de Feyenoord-fans in De Kuip zich donderdagavond zo goed gedragen hebben. Tijdens de uitreiking van de beker werd er zelfs voor ons geklapt. Daarom wil ik mijn excuses aanbieden aan de fans en spelers van Feyenoord en ook aan andere mensen die ik met mijn uitspraken beschadigd heb."

Algemeen directeur Rik van den Boog heeft hem vanochtend meteen op het matje geroepen. De directeur was heel duidelijk in zijn bewoording: "Ik tolereer dit gedrag niet. Temeer omdat Ajax en Feyenoord de afgelopen tijd zo druk bezig zijn geweest met het af laten nemen van de te hoog opgelopen spanning tussen de supporters. In dat kader is dit extra onhandig. Ik heb een stevig gesprek met Jan gevoerd en hij was het roerend met mij eens", stelt hij.