Uitslag Roda JC - Heracles Almelo

De eerste wedstrijd in het play-off duel voor de Europa League tussen Roda JC en Heracles Almelo is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon heel aantrekkelijk met kansen voor beide ploegen. Heracles kreeg goede mogelijkheden via Everton, Armenteros en Overtoom, Roda JC had een mooie van Bodor. Na een kwartier namen beide ploegen wat gas terug, waarna Roda de sterkere ploeg bleef. Die kwamen dan ook zes minuten voor rust verdiend op voorsprong nadat Junker scoorde uit een voorzet van Bodor.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker. Vejinovic miste nog een grote kans, even later was het wel raak via Dost. Roda kreeg nog wel een grote mogelijkheid op een nieuwe voorsprong, maar een schot van De Wree belandde op de paal. In de slotfase waren de beste kansen voor Heracles via Everton en twee maal Dost.