Brawn: "Mercedesrijders kunnen Button kloppen"

Wereldkampioen Jenson Button is hard op weg om zijn titel in de Formule 1 te verdedigen, maar het weerhoudt zijn voormalige teambaas Ross Brawn er niet van om te zeggen dat zijn beide Mercedes-coureurs de Brit dit jaar nog wel kunnen kloppen.

Button pakte vorig jaar de coureurstitel bij Brawn GP dat als team zijnde ook de constructeurstitel won. Desondanks verruilde de Brit het team voor McLaren, iets wat hem in het begin van het seizoen geen windeieren legde. Brawn verkocht afgelopen winter zijn renstal aan Mercedes, maar kan vooralsnog niet tippen aan de vorm en het succes van vorig jaar.

"Alles gaat zo snel in de Formule 1, ik kan me het succes van vorig jaar amper nog herinneren," zei Brawn tegen de London Evening Standard. Tijd voor terugdenken is er niet. Wel mist de Brit Button in zijn team. "Ik mag Jenson graag. Het is jammer dat hij het team verlaten heeft. Hij heeft erg intelligent gereden. Het is duidelijk dat hij een getalenteerde kerel is en al een goede band heeft opgebouwd met zijn nieuwe team."

Toch denkt de teambaas niet dat de Britse coureur de titel gaat prolongeren. "Ik geloof natuurlijk dat één van mijn coureurs de titel pakt, en niet Jenson." Hij voorspelt een spannende strijd dit jaar. "We hebben een paar ongewone Grands Prix gehad. In mijn ogen zijn er echter vier teams die voor de prijzen vechten."

"Nico Rosberg had in China kunnen winnen, maar maakte een fout. Daardoor ging Jenson met de zege aan de haal. Het geeft wel aan dat Nico dichtbij zijn eerste overwinning is, mits we hem een betere auto kunnen geven," zei Brawn over de Duitser die gedeeld tweede in de titelstrijd staat. Teamgenoot Michael Schumacher komt nog niet verder dan plaats tien.

Voor Spanje neemt Mercedes een vernieuwde bolide mee. Deze moet beter in staat zijn om de strijd met Red Bull, Ferrari en McLaren aan te gaan. "We zullen zien hoe het uitpakt. Beide coureurs rijden met de huidige auto op hun limiet, dus moeten we de auto sneller maken. Ik heb er vertrouwen in dat we in Spanje een kans hebben de zege mee naar huis te nemen, maar we weten natuurlijk niet waar de andere teams mee komen."