Spoken houden ambtenaren van werk af

Werknemers van een Welsh gemeentegebouw weigeren nog te werken zodra het donker wordt. Volgens de ambtenaren spookt het namelijk in het Wintern Day Centre in Fishguard.

Volgens het doodsbange personeel gebeurt het regelmatig dat niet aangesloten printers spontaan beginnen te printen, toetsenborden raken spontaan defect en het meubilair krijgt geregeld op mysterieuze wijze een andere plek. Het engste is nog dat er met enige regelmaat spullen van de muren vallen, terwijl er in het gebouw een geur van blauwe hyancinten hangt.

Volgens de ambtenaren zijn de geesten van twee jonge meisjes verantwoordelijk voor de spookachtige taferelen. De meisjes woonden vroeger op de zolder van het gebouw. Ze hingen zichzelf echter op toen ze beide zwanger raakten.

"Het is echt waar, het is een doodenge situatie", vertelt een werknemer. "Het personeel weigert nog langer om te werken als het donker is. Het is al jaren aan de gang, maar de laatste tijd wordt het steeds erger."

"Personeelsleden hebben ongebruikelijke geluiden en vreemde gebeurtenissen gemeld", vertelt een woordvoerder van de gemeenteraad van Pembrokeshire County. "De gemeenteraad heeft geregeld dat het gebouw wordt geïnspecteerd om het personeel gerust te stellen."