Vertonghen: "Ik denk dat Luis blijft"

Ondanks 106 doelpunten, waarvan er 35 van Luis Suárez waren, werd Ajax geen kampioen. Als de Amsterdammers de ploeg bij elkaar weten te houden ziet het volgend seizoen er rooskleurig uit. Jan Vertonghen denkt dat het kan.

Ajax-trainer Martin Jol heeft een team gecreëerd, dat vooral de tweede seizoenshelft bijzonder goed presteerde. Tot dat team behoort ook Jan Vertonghen, die een belangrijk deel uitmaakte van de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie. Hij prijst echter vooral één man in de voorhoede.

Volgens Vertonghen was het vooral Luis Suárez, die het verschil maakte. De Uruguayaan is volgens Vertonghen een grootse speler geworden, zeker sinds hij de aanvoerdersband draagt. "Hij was altijd al een geweldige voetballer, maar vorig jaar heeft hij zich duidelijk voorgenomen de ploeg op sleeptouw te nemen", aldus Vertonghen tegenover Voetbal International.

Bovendien voorziet de Belgische verdediger een langer verblijf van de Uruguayaan. "Ik denk dat Luis bij ons blijft", stelt hij. "Hij is geen jongen die zegt dat hij wil blijven om op die manier de supporters tevreden te stellen. Luis is geen slijmjurk, hij is altijd eerlijk."