Bridgestone maakt compounds voor races bekend

Bandenfabrikant Bridgestone heeft de bandencompounds voor drie Formule 1 Grands Prix bekendgemaakt. Het Japanse merk behoudt voor de races Canada, Groot-Brittannië en Europa (Valencia) het verschil van één compound tussen de banden.

"De Canadese en Europese Grand Prix vinden plaats op stratencircuits waar het belangrijk is om goede grip te hebben omdat de banen normaal gesproken glad zijn. Deze banen worden nauwelijks gebruikt voor racen, dus zelfs de zachtste banden die we meenemen lijken op vrijdag te hard te zijn," zei hoofd bandenontwikkeling van Bridgestone Hirohide Hamashima. "Op de racedag is het circuit verbeterd en omdat er een laag rubber ligt heeft de superzachte band veel grip, terwijl de medium band het langer volhoudt en het hierdoor een goede combinatie vormt."

"Het circuit van Silverstone is traditioneel de meest veeleisende op de kalender en nu met de nieuwe layout is dat alleen maar meer geworden. Het nieuwe rechte stuk zorgt voor hogere snelheden en er wordt tijdens een ronde hard geremd en versneld," vervolgde de Japanner die op Silverstone verwacht dat zelfs de harde banden het lastig kunnen gaan krijgen. In combinatie met de zachte band moet dit een fraai schouwspel op gaan leveren.