'Anelka dichtbij nieuw contract bij Chelsea'

Nicolas Anelka tekent volgens de Daily Mail binnen afzienbare tijd een nieuw tweejarig contract bij Chelsea. De Fransman heeft een aflopend contract, maar zowel The Blues als de aanvaller zijn tevreden over de samenwerking.

De 31-jarige Anelka voert al maanden contractbesprekingen. De salariseisen van de Frans international waren het grootste struikelblok voor zijn werkgever Chelsea. De aanvaller wilde ruim veertigduizend euro bovenop zijn huidige weeksalaris van tachtigduizend euro.

De koploper in de Premier League wil echter juist kosten drukken binnen de club en lijkt daarom tot een akkoord te zijn gekomen met Anelka. In tegenstelling tot de moeizame contractbesprekingen met Michael Ballack en Joe Cole, lijkt Chelsea met de Franse spits wel een akkoord te bereiken.

Anelka kan tot 2013 bij tekenen op Stamford Bridge, waar hij drie seizoenen geleden zijn entree maakte. De Fransman kwam dit seizoen in tweëendertig competitiewedstrijden tot negen doelpunten en zeven keer de aangever bij een treffer van The Blues.