Heerenveen trekt talent van FC Twente aan

Sc Heerenveen heeft de aanvoerder van de A1 van FC Twente overgenomen. Middenvelder Faysal Shayesteh tekent tot aan de zomer van 2012 bij de Friezen. Dit meldt de club op zijn site. De 18-jarige speler wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Tukkers.

De jonge middenvelder maakte een goed seizoen door bij de A1 van de landskampioen. Hij werd verkozen tot een van beste tien spelers uit de Eredivisie voor A-junioren. In Enschede kon Shayesteh niet doorstromen naar het eerste elftal en daarom probeert hij het nu bij Heerenveen. De Friese club moest noodgedwongen spelers laten vertrekken, omdat het wat aan de financiële huishouding moest doen.

In Friesland begint het talent in de jeugdopleiding, maar het is de bedoeling dat hij snel de overstap naar het eerste maakt. Als de speler in zijn twee seizoenen een goede indruk achterlaat op nieuwbakken trainer Ron Jans, kan de Friese club nog een jaar langer met hem door. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.