Arrestaties in Pakistan om Times Squarebom

De opsporingsdiensten in Pakistan hebben enkele arrestaties verricht in verband met de mislukte aanslag op Times Square in New York. Het gaat om familieleden van de eerder opgepakte Pakistaans-Amerikaanse Faisal Shahzad, zo meldde een Pakistaanse veiligheidsfunctionaris dinsdag.

Shahzad blijkt volgens een goed ingevoerde bron rond het onderzoek in de Verenigde Staten afkomstig te zijn uit Kashmir. De veiligheidsfunctionaris in Karachi, de grootste stad van Pakistan, gaf geen nadere informatie, bijvoorbeeld over het aantal aanhoudingen, de plek waar deze personen werden gearresteerd en de aard van de verdenkingen tegen hen.

De 30-jarige Shahzad heeft volgens een bron binnen het Pakistaanse veiligheidsapparaat een terreuropleiding gevolgd in een kamp in het noordwesten van Pakistan. Het Pakistaanse leger levert daar al geruime tijd hevige gevechten tegen radicaalislamitische bewegingen, zoals de Taliban. De extremisten hebben de regio in een bloedige greep, door vrijwel dagelijks (zelfmoord)aanslagen te plegen.