Lef heet nu Lijst 17

De politieke partij van het tv-programma Lijst Nul gaat aan de verkiezingen meedoen als Lijst 17. De eerder gekozen partijnaam Lef bleek al in gebruik bij een lokale partij in Emmen.

Lijst 17 presenteerde dinsdag bij de Tweede Kamer in Den Haag het partijprogramma. Als het aan Lijst 17 ligt, verandert er niets aan de studiefinanciering, gaat de AOW-leeftijd naar 68 jaar en worden leegstaande kantoorpanden omgetoverd tot studentenwoningen.

Lijst 17 richt zich vooral op jongeren. De partij hamert daarom op begrijpelijke taal in de politiek. "We willen heel graag de groep jongeren aanspreken die nu niet stemt", zegt de 21-jarige lijsttrekker Lot Feijen.

Feijen is door de kijkers van Lijst Nul gekozen tot lijsttrekker. Vorige week kondigde zij aan dat Lef de nieuwe naam van de partij zou worden. Dat ging niet door wegens bezwaren van de lokale partij LEF! in Emmen. De definitieve naam, Lijst 17, is gebaseerd op het lijstnummer dat de partij vorige week door de kiesraad kreeg toebedeeld.

De nieuwe jongerenpartij is opgericht door omroep BNN. Die heeft het inschrijfgeld voor de verkiezingen op 9 juni betaald, maar zegt zich verder niet meer met de partij te bemoeien.

Meer over Lijst 17 is te vinden in dit topic op ons forum.