PES 2011 aangekondigd

Konami heeft vandaag hun nieuwste telg in de Pro Evolution Soccer-reeks aangekondigd. PES 2011 zal dit najaar uitkomen op de PC, PS2, PS3, PSP, Wii en Xbox 360 en de ontwikkelaar belooft dat dit "de meest radicale vernieuwing in de geschiedenis van de serie" is.

Om te beginnen heeft het spel nieuwe animaties, deze zijn ontwikkeld op basis van meer dan honderd uur motioncapture. Het spel moet ook weer de meer realistische kant op gaan, in plaats van een FIFA-kloon te worden. Daarvoor is de moeilijkheidsgraad verhoogd en je zult niet zoveel kunnen beroepen op de AI van je teamgenoten als voorheen. De bal zal niet altijd naar de dichtstbijzijnde speler worden gespeeld, en je zult zelf moeten ingrijpen bij een tegenaanval. Ook de verdediging van de tegenpartij zal een stuk slimmer zijn.

De spelers in je team hebben een uithoudingsvermogen, dus alleen maar de sprintknop ingedrukt houden zal zorgen dat desbetreffende speler vrij snel moe zal worden en dat zal de precisie en sterkte van schoten niet ten goede komen.

Om online te spelen heeft Konami de Master League Online ontwikkeld. Het wordt een Master League mode, je kunt je eigen team samenstellen en dan wedstrijden gaan spelen om bij de top van de wereld te gaan behoren. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan zal Konami later uitleggen.