Eerste details volgende Bungie-game

De eerste details rond de volgende game van gamestudio Bungie komen langzaam binnendruppelen. Uit open vacatures van de gamestudio blijkt dat de nieuwe game een non-lineair verhaal krijgt en een spelwereld waarin keuzes en karakterontwikkeling een grote rol spelen.

Eerder gaf Bungie aan dat de volgende game een actietitel zou gaan worden. Op de officiële website is er een vacature geplaatst voor een scriptschrijver om aan een nieuw universum met vertakkende verhaallijnen te werken. Daarnaast is er een vacature voor een Player Investment Designer geplaatst die spelers langetermijndoelen en karakterontwikkeling moet gaan bieden.

Dit alles wijst erop dat Bungies volgende game een actie-rpg kan gaan worden. Karakterontwikkeling en een spelwereld waarin keuzes een belangrijke rol spelen zijn kenmerkend voor dit genre. Helaas wil Bungie er nog niets over kwijt behalve de boodschap dat de game op alle platformen zal verschijnen.

Activision Blizzard maakte vorige week bekend dat zij een tienjarige samenwerking met Bungie Studios zijn aangegaan. Het aankomende Halo: Reach is Bungies laatste exclusieve game voor Microsoft. Bungie blijft Halo: Reach wel gewoon ondersteunen.

Eerste details volgende Bungie-game
Eerste details volgende Bungie-game (Foto: Novum)