Minder special effects in 'Pirates of the Caribbean'

Het budget van de vierde 'Pirates of the Caribbean'-film is flink teruggebracht. De nieuwe baas van Disney houdt de hand stevig op de knip, wat gevolgen heeft voor de productie van 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'.

De film, met in de hoofdrol Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow, bevat onder meer fors minder special effects dan zijn voorgangers, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Producent Jerry Bruckheimer heeft tweehonderd miljoen dollar tot zijn beschikking voor het maken van het vierde deel van 'Pirates of the Caribbean'. Hoewel dit een behoorlijk bedrag is, is het minstens een derde minder dan het budget van de vorige 'Pirates'-film.

Om kosten te besparen is besloten een deel van de special effects te schrappen. Zo hebben de scenarioschrijvers opdracht gekregen meer scènes te laten afspelen op het vaste land en minder op open zee. Filmen op zee kost aanzienlijk meer. Ook is flink geschrapt in het aantal draaidagen.

Alle Amerikaanse filmstudio's hebben het momenteel moeilijk. Ze lopen veel geld mis vanwege de steeds verder inzakkende dvd-verkoop. Ondertussen nemen de productie- en marketingkosten van films toe.

Minder special effects in 'Pirates of the Caribbean'
Minder special effects in 'Pirates of the Caribbean' (Foto: Novum)