Advocaat zeilmeisje rekent op verlenging toezicht

De advocaat van Laura Dekker rekent er niet op dat het gerechtshof van Arnhem dinsdag een einde aan haar ondertoezichtstelling maakt. Dat zei de advocaat, Peter de Lange, in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.

Het 14-jarige zeilmeisje staat onder toezicht van Bureau Jeugdzorg Utrecht. Zolang ze onder toezicht staat, kan ze niet aan een solozeiltocht rond de wereld beginnen. De huidige ondertoezichtstelling loopt tot 1 juli.

Volgens De Lange is er veel moed voor nodig om verantwoordelijkheid te nemen voor het beëindigen van het toezicht. "Het is een politiek gevoelige discussie, daarom is het gemakkelijk om niets te veranderen."

Laura blijft ondertussen druk bezig met de voorbereiding. Zondag heeft ze haar boot volgens De Lange te water gelaten. De uitspraak van het hof wordt rond 12.00 uur verwacht.

Laura woont bij haar vader, die haar plannen steunt. In december vluchtte ze naar Sint Maarten omdat ze niets meer te maken wilde hebben met Nederland. Binnen enkele dagen werd ze opgespoord.