Twaalf verdachten gewelddadige beroving opgepakt

Twaalf mannen en vrouwen zijn zondagochtend opgepakt voor ontvoering, mishandeling en beroving van twee 18-jarige mannen. Het tweetal werd zondag in de vroege ochtend, nadat ze uit een nachtbus in Spijkenisse waren gestapt, omsingeld door drie auto's, meldt de politie maandag.

De twee slachtoffers werden vervolgens mishandeld en gedwongen mee te rijden. De rit eindigde in het Zuid-Hollandse Rozenburg, waar de 18-jarigen onder dwang geld moesten pinnen. Ook werd de mobiele telefoon van een van de slachtoffers afgepakt, waarna de verdachten vertrokken.

De slachtoffers uit Hellevoetsluis en Heenvliet meldden zich kort hierop bij een politiebureau in Rozenburg. Agenten stuurden meteen een bericht aan alle politiewagens. Rond 07.30 uur werden de drie auto's aangetroffen op de A20.

De twaalf inzittenden komen uit Montfoort, Gouda, Benschop, Woerden, Amersfoort en Huizen. Het gaat om zeven mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. De vijf vrouwen zijn na verhoor weer vrijgelaten. De zeven mannen zitten nog vast.