Duitser 'trouwt' met kat

Een 39-jarige Duitser is wel heel erg dol op zijn kat. De liefde voor zijn huisdier is zelfs zo groot, dat Uwe Mitzscherlich besloot dat hij met het dier wilde trouwen.

Omdat een huwelijk met een dier niet toegestaan is in Duitsland, besloot de man een actrice in te huren om als ambtenaar van de burgerlijke stand op te treden. Zijn tweelingbroer werd gecharterd als getuige.

De actrice dacht eerst dat het om een grap ging. De wens van Uwe bleek echter serieus te zijn. Omdat de vijftien jaar oude kat Cecilia met haar gezondheid sukkelt en waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft, had de Duitser nog één wens: "Het klinkt krankzinnig, maar ik wil graag met mijn Cecilia trouwen. We knuffelen vaak en ze heeft altijd in mijn bed geslapen. We hebben een hele hechte band, onze harten slaan tegelijk. Het is echt uniek!"

Speciaal voor het 'huwelijk' verschenen bruid en bruidegom op hun paasbest. Cecilia droeg een witte jurk, Uwe had een net pak aan, compleet met hoge hoed. Of het luide 'miauw' van Cecilia ook daadwerkelijk een liefdevol 'ja' betekent, kan alleen de 'bruidegom' weten.