TV-actrice Wagner (ATWT) overleden

De Amerikaanse actrice Helen Wagner is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar agent maandag bekend, meldden Amerikaanse media. Wagner is bekend om haar rol als matriarch Nancy Hughes in de soap As the World Turns. Ze speelde die rol al meer dan vijftig jaar, een bijzonder record in de soapwereld. Dat leidde zelfs tot een vermelding in het Guinness Book of World Records.

As the World Turns begon in april 1956. Wagner sprak de eerste woorden van de serie: 'Goedemorgen, lieverd. Wat wil je voor je ontbijt?' Door de jaren heen was Wagner veel te zien. Ze overleefde alle scheidingen, huwelijken, geboortes en begrafenissen en het andere drama dat de personages in de soap over zich uitgestort kregen. De laatste jaren speelde Wagner een minder grote rol, onder meer vanwege haar leeftijd.

Zelf was ze het daar niet mee eens. Wagner vond Nancy Hughes te interessant om haar alleen te laten verschijnen op feestjes. As the World Turns, in Nederland te zien op RTL4, stopt overigens in september.