Higgins: "Speelde het spelletje mee"

Eerder vandaag werd bekend dat nummer één van de wereld bij het snooker, John Higgins, betrokken is bij een omkoopschandaal. Higgins zou 300.000 euro hebben ontvangen om enkele frames opzettelijk te verliezen. Na het bericht werd Higgins voorlopig geschorst door de wereld snookerbond. Voor het begin van de WK-finale gaf Higgins zelf tekst en uitleg.

"In de achttien jaar dat ik professioneel snooker speel heb ik nog nooit met opzet een bal gemist of een frame of wedstrijd verloren," aldus Higgins. "Ik maakte me erg veel zorgen tijdens het gesprek in Kiev. Toen ze me geld aanboden in ruil voor het verliezen van frames was ik sprakeloos. Ik wilde dat hotel uit en op het vliegtuig naar huis stappen. Ik wist niet dat ik met de Russische maffia te maken had. Op dat moment leek het me het beste om het spelletje met hen mee te spelen en daarna zo snel mogelijk te vertrekken."

"Degenen die mij kennen, weten hoe veel ik van snooker hou. Ze weten bovendien dat ik de integriteit ervan nooit zou beschadigen. Mijn geweten is honderd procent zuiver."