Roda JC plaatst zich voor play-offs

Roda JC is erin geslaagd om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. De club uit Kerkrade won met 3-2 van Willem II. Het zag naaste concurrent NAC Breda met 2-0 verliezen van kersverse kampioen FC Twente.

Hierdoor zijn de Limburgers over de ploeg uit Breda heen gegaan en zijn ze geëindigd op de negende plaats. Vorig jaar speelde Roda nog nacompetitie.

De ploeg uit Kerkrade kwam in de eerste helft op voorsprong door Boldizsár Bodor. Hij scoorde in de 34e minuut op aangeven van Laurent Delorge. De tweede helft kende meer doelpunten. In de 51e minuut kwam Roda op 2-0 door een strafschop van Mads Junker. De Limburgers zaten op rozen, omdat NAC op een achterstand stond tegen FC Twente.

Roda liet zich wat inzakken en dit resulteerde erin dat Marlon Pereira in 69e minuut wat terug deed voor Willem II. Vijf minuten later werd het zelfs 2-2 door Said Boutahar en zag het er niet meer zo rooskleurig uit voor de club uit Kerkrade. Davy de Fauw verloste de Limburgers vlak voor tijd van de spanning. Hij maakte op aangeven van Willem Janssen de 3-2 en schoot ze de play-offs in.

Heracles Almelo en FC Groningen waren al zeker van de play-offs. Beiden ploegen wisten te winnen van respectievelijk ADO Den Haag 3-2 en Sparta 3-1. Alle vier de ploegen bleven op dezelfde plaats staan. Heracles blijft hierdoor zesde en Groningen achtste. ADO Den Haag was al veilig door hun vijftiende plaats.

Willem II moet het door de zeventiende plaats donderdag in de tweede ronde van de nacompetitie opnemen tegen FC Eindhoven. Sparta treft dan Helmond Sport.