Ruiz: "Dit is een droomseizoen"

FC Twente pakte vanmiddag voor het eerst in het bestaan de landstitel. De ploeg uit Enschede won met 2-0 bij NAC Breda, waardoor het resultaat van Ajax (4-1 winst bij N.E.C. Nijmegen) er niet meer toe deed. Na het laatste fluitsignaal barstte in het Rat Verlegh-stadion een fesst los.

Bryan Ruiz, één van de smaakmakers bij FC Twente, was euforisch. "Het is een fantastisch seizoen geweest, echt een droomseizoen voor Twente en voor mij," aldus de aanvaller uit Costa Rica. In zijn eerste seizoen bij de Tukkers maakte de speler 24 doelpunten, waarmee hij prompt clubtopscorer werd.

Ook de trainer van FC Twente, Steve McClaren, straalde louter positiviteit uit. Toch bleef de oefenmeester ook nog een beetje kritisch. "Dit is ongelooflijk. In de voorbereiding op het duel tegen NAC waren de spelers soms te relaxt, maar de laatste dagen keerde de scherpte terug."

Wout Brama keek vooral uit naar de terugkeer in Enschede. De middenvelder is zelfs bang dat de ploeg de stad niet een in kan komen. "Dit is ongeloofelijk. Het is zo druk in Enschede. Ik denk dat we er niet eens inkomen," lachte hij. Daarnaast was FC Twente in zijn ogen de terechte landskampioen. "We hebben meer punten dan de rest. We hebben een heel constant seizoen achter de rug. Dat is onze kracht."