Uitslag N.E.C. Nijmegen - AFC Ajax

Ajax is er vanmiddag in geslaagd om het duel met N.E.C. Nijmegen te winnen. In De Goffert zegevierden de Amsterdammers met (4-1). Toch was dit niet voldoende voor de landstitel, aangezien FC Twente in Breda van NAC Breda wist te winnen (0-2).

N.E.C. Nijmegen begon het duel goed, maar Ajax nam het initiatief na bijna tien minuten spelen over. Enkele minuten later betaalde zich dit uit in een verdiende voorsprong, aangezien Luis Suárez zijn 34e treffer van het seizoen maakte. Kort daarvoor miste Marko Pantelic nog oog in oog met Gabor Babos. De Nijmegenaren lieten het er niet bij zitten en zetten aan. Zo was John Goossens dichtbij de gelijkmaker, maar schoot de bal naast.

Na iets meer dan een half uur spelen had N.E.C. Nijmegen eigenlijk met tien man moeten staan. Patrick Pothuizen maakte opzettelijk hands, maar kreeg voor dit feit slechts een gele kaart. Vlak daarna besliste Demy de Zeeuw de wedstrijd door de tweede treffer van de middag binnen te werken. Op slag van rust deed ook Pantelic nog een duit in het zakje door te scoren. Vlak daarvoor stuitte de aanvaller nog op Babos.

Ook in de tweede helft bleef Ajax het tempo bepalen, ondanks het feit dat beide ploegen aanvankelijk een rommelige start kenden. In de 64e minuut kreeg Björn Vleminckx een goede kans, maar in de tegenstoot was het aan de andere kant raak. Suárez maakte zijn tweede doelpunt van de middag en evenaarde daarmee het Eredivisie-record van Mateja Kezman. De Serviër produceerde in één seizoen bij PSV namelijk 35 treffers, wat zijn collega bij Ajax nu dus ook heeft gedaan.

In de slotfase wist N.E.C. Nijmegen de eer alsnog te redden. Saidi Ntibazonkiza schoot in de 87e minuut raak, waar Goossens in eerste instantie nog miste. Ajax zal zich nu op moeten gaan maken voor deelname aan de voorronde van de Champions League, waar FC Twente direct tot het hoofdtoernooi wordt toegelaten.