[NHL Playoffs] Canucks makkelijk langs Blackhawks

De Vancouver Canucks hebben voor een verrassing gezorgd door de Chicago Blackhawks uit met maar liefst 5-1 te verslaan. De Canucks nemen daarmee een 1-0 voorsprong in de best of seven-serie. Man van de wedstrijd werd Vancouver-goalie Roberto Luongo, die er met 36 reddingen uit 37 schoten op doel voor zorgde dat de wedstrijd nimmer spannend werd.

De Canucks kwamen in de eerste periode al op 2-0 voorsprong. Verdediger Christian Ehrhoff scoorde met een afstandsschot en Raymond scoorde vijftien seconden voor het einde van de eerste periode de 2-0. De Blackhawks hadden via Patrick Kane nog wel twee goede kansen om te scoren, maar de jonge winger wist het niet af te maken.

In de tweede periode ontnamen de Canucks na 32 seconden spelen al de hoop van het Chicago-publiek door de 3-0 te maken. Henrik Sedin passte tussen de benen van verdediger Brent Seabrook door op zijn broer Daniel, die op doel schoot. Zijn schot werd gestopt door goalie Niemi, maar Henrik Sedin was alert bij de rebound. Halverwege de periode maakte Kyle Wellwood de wedstrijd nog minder spannend door in de powerplay de 4-0 te scoren, maar toen Michael Grabner er ook nog 5-0 van maakte kon je helemaal een speld horen vallen in het uitverkochte stadion.

In de derde periode probeerden de Blackhawks er nog wel wat van te maken en leken de Canucks het wel te geloven. Chicago-goalie Antti Niemi werd vervangen door Cristobal Huet. Coach Joel Quenneville gaf Niemi overigens niet de schuld van de nederlaag: "Zij waren beter rondom het net en waren alert op rebounds, onze verdediging iets minder." Goalie Luongo zorgde ervoor dat de voorsprong van de ploeg uit Vancouver in de derde periode nimmer in gevaar kwam. Hij moest alleen na twee minuten spelen een powerplay-goal van Patrick Kane toestaan.