Boogerd: "Rabobank kwam veel tekort"

Michael Boogerd heeft in zijn column in De Telegraaf weer eens uitgehaald naar de Rabobank-wielerploeg, zijn voormalige werkgever. Volgens de oud-wielrenner moet de huidige samenstelling van de formatie eens nader bekeken worden. Daarnaast krijgt de oude garde de volle laag.

"Met uitzondering van Oscar Freires zege in Milaan-San Remo kwam de ploeg over het algemeen te kort. De prestaties van Paul Martens waren een lichtpunt, maar het merendeel van de ploeg was simpelweg nergens", aldus Boogerd. "De ploegleiding moet de vraag durven stellen of aankopen als Nick Nuyens gebracht hebben wat van hen mocht verwacht worden en indien nodig handelen."

"Er moet gedurfd worden meer kritiek te uiten op de generatie die na renners als Erik Dekker en mezelf kwam", gaat de oud-wielrenner verder met zijn verhaal. "Jongens als Joost Posthuma, Pieter Weening, Laurens ten Dam en Bram Tankink hadden ons vertrek moeten kunnen opvangen, maar in realiteit gaapte er na ons een grote leegte."

Toch is het niet alleen negativiteit wat bij Boogerd de klok slaat. De tweevoudig Nederlands kampioen ziet wel lichtpuntjes in de nieuwe generatie renners. "We moeten geduld durven hebben, want renners als Gesink, Boom en Langeveld bieden perspectief voor de toekomst. Dat ze het potentieel hebben, hebben ze al meerdere malen bewezen. Alleen lijkt de groei dit jaar wat te vervlakken."