Guild Wars 2 biedt dynamische gameplay

Gevechten in de online game Guild Wars 2 zijn dynamisch en vereisen veel handelingen van de speler. Dit heeft gamestudio Arenanet onthuld. Bovendien kunnen aanvallen gecombineerd worden met andere elementen uit het spel.

Arenanet drukt toekomstige spelers op het hart dat Guild Wars 2 echt een massively multiplayer online role playing game (MMORPG) is. "Maar de game beloopt niet de traditionele wegen van een MMORPG: het zuigt niet het leven uit je en forceert je ook niet om eeuwig dezelfde handeling te doen", zo benadrukt de gamestudio.

Spelers dienen zelf aanvallen te ontwijken en vijanden op het zwakste punt te raken. Hierbij speelt de omgeving ook een belangrijke rol. Zo kunnen pijlen door een muur van vuur geschoten worden om als brandend projectiel de vijand te bestoken. Ook kunnen door de spelers bestuurde dieren door gif lopen om de vijand te infecteren.

In Guild Wars 2 worden tevens een aantal nieuwe beroepen geïntroduceerd. Zo kan de Elementalist de natuur (vuur, water, lucht en aarde) beïnvloeden en van een simpele rots een meteorietenregen maken. De vaardigheden van de speler zijn afhankelijk van het ras en de professie. Daarnaast introduceert Guild Wars 2 nieuwe elitaire vaardigheden.

Het is niet bekend wanneer Guild Wars 2 op de PC verschijnt. Voor de online game is, net als het origineel, geen abonnementsgeld noodzakelijk.

'Guild Wars 2' biedt dynamische gameplay
Guild Wars 2 biedt dynamische gameplay (Foto: Novum)