Raddraaiers verstoren treinverkeer Amsterdam

Het treinverkeer rond Amsterdam is vrijdag ontregeld geweest doordat bij twee treinen aan de noodrem is getrokken. Daarna zijn honderden passagiers het spoor opgegaan. De problemen waren rond 13.15 uur opgelost, meldt de politie.

Door de actie kwamen twee treinen met ongeveer negenhonderd passagiers rond 12.00 uur op het spoor richting Amsterdam vlak na station Sloterdijk stil te staan. De treinen stonden op hetzelfde spoor. De raddraaiers zouden veel overlast hebben veroorzaakt in de trein. Zo hebben ze een brandblusser leeggespoten.

De politie heeft de mensen die op het spoor liepen ervan afgehaald. Er zijn geen mensen aangehouden. "Waarschijnlijk vonden de agenten het belangrijker het spoor zo snel mogelijk vrij te maken. Daarbij is het moeilijk uit te zoeken wie aan de noodrem heeft getrokken als er honderden op het spoor lopen", legt een politiewoordvoerder uit.

Door Koninginnedag is het behoorlijk druk in en rond Amsterdam. De NS zet extra treinen in. Om het treinverkeer rond Amsterdam zo weinig mogelijk te storen, heeft ProRail lijnen tijdelijk stilgelegd.