Adam Lambert: homorechten zijn hot in Amerika

De Amerikaanse zanger Adam Lambert heeft als artiest heel wat moeten stellen met zijn homoseksualiteit. In zijn thuisland waardeert niet iedereen de openheid over zijn voorkeur voor mannen. Maar die discussie kan volgens Lambert geen kwaad.

"Ik ben al sinds mijn achttiende uit de kast", vertelt de 28-jarige zanger, die vorig jaar doorbrak door tweede te worden bij 'American Idol'. "En opeens was er ophef alsof ik net uit de kast was gekomen, maar ik was er dus al lang open over. Het werd gehyped."

Toch vond Lambert dat helemaal niet erg. "In Amerika maken we nu een sociale vooruitgang door. Homorechten zijn hot", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Daarom werd het zo opgeklopt."

De zanger heeft het als homoseksuele artiest niet altijd makkelijk gehad in de Verenigde Staten. "Het is lastig, het is absoluut een uitdaging", vertelt Lambert. "Maar ik kan er goed mee omgaan. Het is goed dat er iemand voor uitkomt. En tegenover het aantal mensen dat het afwijst, staat een net zo grote groep die het toejuicht en waardeert."

'Homorechten zijn hot in Amerika' (foto: Novum)