Arrestatie na bedreiging Koninklijk Huis

De politie in Middelburg heeft woensdag in de aanloop naar de viering van Koninginnedag in de Zeeuwse gemeente een 33-jarige man gearresteerd wegens het uiten van bedreigingen aan het adres van het Koninklijk Huis. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie in Zeeland donderdag naar aanleiding van een bericht in Netwerk.

De woordvoerder kon nog niets vertellen over de aard van de bedreigingen, maar 'ze zijn van dien aard dat we hebben besloten de man vast te zetten.' De politie is nog bezig met het onderzoek. De woordvoerder zei wel dat het niets te maken heeft met de dreigbrieven die vorige week door onbekenden in de Zeeuwse hoofdstad werden verspreid. Daarin werden punten toegekend aan het doden van ambtenaren en leden van het Koninklijk Huis in het bijzonder.

De politie in Apeldoorn maakte eerder donderdag bekend woensdag een 31-jarige man te hebben aangehouden die mogelijk van plan was de herdenking te verstoren van de koninginnedagaanslag van vorig jaar. De politie wilde verder geen bijzonderheden verstrekken over de aangehouden man en diens mogelijke plannen.