Drent: "Hoop dat Heerenveen degradeert in 2011"

Ron Jans zal vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zijn van sc Heerenveen. De oefenmeester maakt de overstap van FC Groningen naar Friesland en dat ligt gevoelig bij de supporters van Groningen. De meeste hebben zich neergelegd bij de beslissing van de 51-jarige Jans, maar Martin Drent absoluut nog niet.

"Ik vind het echt onbegrijpelijk," aldus Martin Drent, commercieel directeur van BV Veendam tegenover Voetbal International. "En dat weet hij ook. Ik neem het hem ook echt kwalijk. Van Groningen naar Heerenveen, en dan ook nog eens als boegbeeld, dat kan niet."

De voormalig aanvaller van FC Groningen begrijpt de overstap niet. "Ooit speelden we daar en vroeg Riemer van der Velde mij of Heerenveen niets voor mij zou zijn. Waarop ik antwoordde: 'Nooit! voor geen enkel bedrag'. Ron vond dat mooi en zei zelf ook nooit daarheen te zullen gaan, wat hij vaak heeft herhaald. Helaas, dat bleek weinig waard."

Drent hoopt dat Jans niet goed zal presteren met zijn toekomstige werkgever en ziet ze graag degraderen naar de Jupiler League. "Ach, ik gun hem alles. Maar niet bij dié club. Met of zonder Ron Jans als trainer, ik hoop van harte dat Heerenveen volgend jaar degradeert."