Eindhoven ontstemd over opschorting gebiedsverbod

De gemeente Eindhoven vindt dat 'het maatschappelijk belang' weer het onderspit delft nu de rechter in een kort geding heeft besloten dat een gebiedsverbod voor Sytze van der V. is geschorst. Dat laat een woordvoerder van de gemeente donderdag weten.

De veroordeelde pedoseksueel Van der V. mag zonder toezicht van de reclassering in Eindhoven verblijven totdat er een uitspraak is in een bodemprocedure over het gebiedsverbod. Deze zaak wordt op 20 mei behandeld. Van der V. zet volgens de zegsman alle juridische middelen in terwijl het maatschappelijk belang daaronder lijdt. Van der V. staat in ieder geval niet ingeschreven in Eindhoven, maar als hij in Eindhoven wil gaan wonen staat hem dat nu vrij.

Sinds halverwege september mocht hij zich van de gemeente niet meer in de stad vertonen. Dit gebiedsverbod werd in oktober echter door de rechtbank van tafel geveegd, omdat het niet goed was onderbouwd. De burgemeester wil het verbod handhaven, maar Van der V. ging hiertegen in beroep. In afwachting van de uitspraak in deze zaak mag Van der V. nu in Eindhoven wonen.

Van der V. was in september vrijgekomen nadat hij een straf had uitgezeten voor ontucht met minderjarige jongens. Hij zou onder toezicht van de reclassering komen te staan, maar doordat hij nieuwe juridische procedures opstartte kon dit niet.