'Red Steel 3' maakt gebruik van Vitality Sensor

Red Steel 3 zal gebruik van de Wii Vitality Sensor ondersteunen, dat schrijft het Franse Nintendo Magazine. Uitgever Ubisoft en producer Jason Vandenberghe hebben officieel nog niets naar buiten gebracht, maar de producer zou dit in een interview met het blad hebben verteld.

Het eerste deel in de Red Steel-serie was een launchgame voor de Nintendo Wii en diende nadrukkelijk de besturing van de Wii te introduceren bij fanatieke gamers. In Red Steel 2 werd het gebruik van de nauwkeurigere Wii MotionPlus ondersteunt. De kans dat een derde Red Steel Nintendo's nieuwe Wii Vitality Sensor ondersteunt, is dus aanwezig.

De Wii Vitality Sensor is een apparaat dat de hartslag van een persoon kan meten. Onder critici is het apparaat na de aankondiging nogal sceptisch ontvangen. Niemand lijkt een idee te hebben over hoe je interessante games kunt maken met de Wii Vitality Sensor.

Red Steel 2 ligt nog niet zo heel erg lang in de winkel voor de Nintendo Wii. Hoewel het spel, net als het eerste deel, redelijk goed wordt ontvangen door critici, lijken de eerste verkoopcijfers tegen te vallen.

'Red Steel 3' maakt gebruik van Vitality Sensor
'Red Steel 3' maakt gebruik van Vitality Sensor (Foto: Novum)