Recordaantal KLPD'ers rond Koninginnedag

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zet dit jaar een recordaantal van duizend medewerkers in wegens Koninginnedag. Naast extra persoonsbeveiligers voor de bezoekende leden van de koninklijke familie in Apeldoorn en Zeeland, houden ook enkele honderden agenten op stations en snelwegen de boel in de gaten, meldt het KLPD woensdag.

's Nachts worden extra agenten ingezet op stations, omdat veel bezoekers gebruikmaken van de treinen van het nachtnet. Onder meer de Koninginnenach in Den Haag, de vrijmarkten in Amsterdam en Utrecht en de Koninginnedagfeesten in Eindhoven zijn grote publiekstrekkers. Het KLPD verwacht dat er vele honderdduizenden extra mensen de trein pakken om een of meerdere van deze evenementen bij te wonen.

Het KLPD zet verder in Amsterdam onder meer extra personeel in om het drukke verkeer op het water in goede banen te leiden. Ook worden helikopters ingezet om de lokale politie te ondersteunen. Verder wordt extra personeel ingezet op de telefooncentrale van het alarmnummer 112.