Amsterdamse aanklager beveiligd door NCTb

De beveiliging van een Amsterdamse officier van justitie is overgedragen aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Een woordvoerder van de NCTb bevestigt woensdagavond een bericht hierover van de NOS.

Normaal gesproken worden mensen die zijn bedreigd, zoals officieren van justitie, decentraal beveiligd. Dit houdt in dat de zogenoemde driehoek, bestaande uit de gemeente waarin de bedreigde persoon woont, de politie en justitie daar, de beveiliging regelt. De beveiliging van de officier van justitie is in dit geval overgeheveld naar de NCTb, is het enige wat de woordvoerder kwijt wil over de zaak.

De NOS meldt op basis van bronnen binnen justitie dat de bedreigde officier van justitie een vrouw is, die geliquideerd dreigt te worden door een doodseskader, de tattoo killers. Drie verdachten van deze groep moeten donderdag voor de rechter verschijnen. De bedreigde officier van justitie is de aanklager in deze zaak.

Het eskader zou woedend op haar zijn vanwege haar benadering van de verdachten. Vanwege de dreiging is de officier van justitie donderdag niet aanwezig bij de zitting. De woordvoerder van het NCTb wil dit verhaal niet bevestigen. Ook wil ze niet zeggen of nog nooit iemand in Nederland zo zwaar beveiligd is geweest, zoals de NOS meldt.