[WRC] Rally Nieuw-Zeeland in 2011 verplaatst vanwege rugby

De 2011-rally van Nieuw-Zeeland zal niet in september van dat jaar plaatsvinden, omdat dan tegelijkertijd ook een wedstrijd om de Rugby World Cup zal plaatsvinden in het land. Volgens Chris Carr, voorzitter van de rally had de organisatie van de WRC hen een plaats aangeboden op de kalender in september, maar deze werd vanwege het rubgy evenement afgewezen en toegewezen aan de rally van Australië.

"We hadden een datum toegewezen gekregen voor 2011, maar tegelijkertijd vindt de Rugby World Cup plaats in Nieuw-Zeeland. Dat was dus geen optie. Omdat de WRC onderhevig is aan grote logistieke transportacties hadden we voor de datum maar een paar opties beschikbaar, welke wij allemaal moesten afwijzen", aldus de voorzitter. 

De rally staat nu op de reservelijst voor 2011 samen met de rally van Polen, maar Carr verwacht niet dat zijn rally op de kalender zal komen te staan. De voorzitter weet echter wel toe te voegen dat de 2010-rally, welke de veertigste is, een groot evenement voor iedereen zal gaan worden en hoopt weer spoedig op de kalender te staan.