Williams: "Zo snel mogelijk KERS terug"

Technisch directeur Sam Michael heeft aangegeven dat zijn team, Williams, groot voorstander is om het Kinetic Energy Recovery System zo snel mogelijk weer in te voeren in de Formule 1. Het liefste zou Michael het systeem in 2011 alweer willen invoeren.

Hoewel het team in een eerder stadium had aangegeven voorstander te zijn om KERS in 2013, als de Formule 1 regels weer mogen wijzigen, in te voeren, maar na een presentatie van Ferrari en Renault is het team toch voor een snellere invoer. Dit zou financieel aantrekkelijk zijn aldus de twee presenterende teams.

"Wachten tot 2013 was hetgene waar wij voor kozen totdat Ferrari en Renault een voorstel indienden bij de FOTA waarin zij aangaven het voor minder dan één miljoen euro te kunnen implementeren", aldus de technisch directeur. "Hierdoor zijn wij van mening dat KERS in 2011 weer ingevoerd moet worden. Dit is tevens de mening van Ferrari en Renault. Dit systeem is anders dan de systemen van vorig jaar waarin meerdere miljoenen euro's nodig waren om het systeem bruikbaar te kunnen krijgen. KERS moet echter geen race worden om wie het meeste geld heeft en het dus het beste kan gebruiken."