Baby blijft 2 dagen in leven na abortus

Een miraculeuze opleving van een geaborteerd jongetje heeft de eeuwenoude discussie over abortus in Italië weer flink aangewakkerd. Het ventje bleef na de abortus nog bijna twee dagen leven.

De 22 weken oude foetus werd afgelopen zaterdag weggehaald bij zijn moeder in het ziekenhuis van het Zuid-Italiaanse Rossano. Het ventje bleek nog in leven en werd door de artsen apart gelegd waar men hem een snelle dood wilde laten sterven.

De volgende dag, zo'n twintig uur na de ingreep, kwam de ziekenhuispastoor bij de baby om bij hem te bidden. Pater Antonio Martello ontdekte echter tot zijn schrik dat het kindje, ingewikkeld in een laken met zijn navelstreng nog immer aan hem vast, bewoog en ademde.

De geestelijke trok snel aan de bel bij de artsen. Deze regelden dat de baby direct werd overgebracht naar de afdeling neonatologie van een naburig ziekenhuis. Hier is hij uiteindelijk maandag overleden.

De baby was het eerste kind voor de moeder. Zij besloot haar zoontje te laten weghalen nadat uit echo's was gebleken dat hij een handicap had.

De kleine heeft de controverse rond abortus weer laten oplaaien. Dit is het tweede geval in drie jaar tijd dat een baby een abortus enkele dagen overleeft. De politie heeft de zaak in onderzoek aangezien het doden van baby's tegen de Italiaanse wet is.